0

total: € 0,00

0

total: € 0,00

Blog - speen van boom tot baby

Blog - speen van boom tot baby

Natuurlijk wil je het beste voor jouw baby, dat spreekt voor zich. En met Hevea kies je niet alleen voor kwaliteitsproducten voor jouw baby, je kiest ook voor een milieuvriendelijk product dat bijdraagt aan een betere wereld. Zoals de Hevea speen; gemaakt van natuurrubber van de Hevea-boom (Braziliaanse rubberboom) die niet het milieu belast en zelfs bijdraagt aan de CO2-reductie. Zo maak je met deze speen jouw baby dus dubbelblij; nu én later!


Natuurrubber, met respect voor de natuur


De gewone spenen worden gemaakt van synthetisch rubber waarvoor onder andere olie gebruikt moet worden, een fossiele brandstof waarvoor de aarde steeds verder wordt uitgeput. De Hevea-spenen zijn gemaakt van natuurrubber; zoals de naam al zegt een natuurproduct dat op een ecologische manier verkregen wordt en met respect voor de natuur.


Speen uit de rubberboom


Het rubber wordt namelijk getapt uit de rubberboom; in de stam worden kleine inkepingen gemaakt waar gootjes in geplaatst worden. Hieruit druppelt het rubber als vloeistof in een bak. Deze vloeistof, de latex, wordt gefiltreerd, verdund, behandeld met natuurlijk zuur en vervolgens gedroogd totdat het bekende natuurrubber ontstaat. Dit is in het begin nog wit, net als de latex uit de boom. Onder invloed van zonlicht verkleurt het naar de bekende geelgoude kleur zoals elke speen ook heeft.


Voor rubber, hout én CO2-reductie!


De rubberboom kan wel 25 tot 30 jaar latex leveren en daarna wordt het hout gebruikt om mooie, veilige producten van te maken, zoals deze rammelaar voor baby’s. Gedurende de tijd dat de bomen latex leveren, nemen ze ook CO2 op, belangrijk om de klimaatdoelstellingen te halen en de broeikasuitstoot te verminderen.


Favoriet van veel kindjes


Met de keuze voor een speen van Hevea geef je dus niet alleen een milieuvriendelijk product aan jouw baby dat veilig is en geen schadelijke stoffen bevat, je investeert in de toekomst van jouw kindje! Bovendien zijn het ook nog eens superleuke, schattige en praktische spenen die de favoriet zijn van al heel veel kindjes!


Spenen voor elke baby, in elk formaat


Je hebt Hevea spenen in verschillende formaten; heel klein voor pasgeborenen, afgevlakt voor als de tandjes doorkomen maar ook een speen in tepelvorm zodat je jouw kindje ook als je borstvoeding geeft, een speen kunt geven. En al die spenen hebben aan de voorzijde, precies in het midden, een kleine opening. Hierdoor is de speen zelf veel buigzamer dan andere spenen en daarmee ook veel prettiger voor jouw baby.


Veilige, leuke Hevea speen, nu ook online


Wil jij ook een verantwoorde speen die veilig is voor jouw baby en goed voor het milieu? Dan kies je de Hevea speen. Ze zijn er met leuke ventilatiegaatjes in de vorm van autootjes, kroontjes, eendjes, maantjes en sterretjes voor kinderen van 0 tot 3 maanden en van 3 tot 36 maanden. Deze superleuke én duurzame spenen vind je bij verschillende babywinkels of hier online.