0

total: € 0,00

0

total: € 0,00

Ailfeo

Ailfeo

Wij zoeken altijd naar duurzame, veilige en leuke producten voor kleine kinderen en jonge gezinnen. En sinds kort hebben we er daar weer een van toegevoegd aan ons assortiment: de organische speelklei van AILEFO. Een mooie uitbreiding voor elke winkel en webshop die zich wil onderscheiden met eco-vriendelijke producten voor jonge kinderen!

Compleet aanbod
De speelklei is er in 5 kleuren: turquoise, bruin, geel, roze en groen en is in verschillende combinaties te koop:
• Losse potten klei per kleur à 540 gram
Miniset met 5 potjes klei (elke kleur) à 100 gram
Maxiset met 5 potjes klei (elke kleur) à 160 gram
De sets worden verkocht in een luxe kartonnen verpakking die de houdbaarheid van de klei verlengt.

Ook zijn er 5 kleistempels ontwikkeld. Gemaakt van FSC-hout en voorzien van een siliconen stempelvlak dat eraf gehaald kan worden om het gemakkelijk schoon te maken. Elke stempel heeft een leuke afbeelding van een dier: giraffe, leeuw, aap, krokodil en een aapje. De stempels zijn los te koop maar ook als set in een katoenen zak.

Een houten toolkit maakt het aanbod compleet. Deze wordt ook verkocht in een katoenen zak. De tookit bestaat uit een deegroller, kleimesje en een snijplankje. Ook deze speelset is natuurlijk van FSC-hout gemaakt.

Uniek: enige organische speelklei in Europa
Christiane Larsen heeft in 2015 AILEFO opgericht. Zij was verpleegkundige in Denemarken en wist dat veel kinderen allergisch zijn voor de kunstmatige stoffen die in het speelgoed voorkomen. Zij heeft daarom deze unieke klei ontwikkeld die als enige in Europa gemaakt is van 100% organische ingrediënten.

De klei is gemaakt van enkel ‘foodgrade’ ingrediënten. Als een kindje een hapje klei in de mond stopt is dat niet erg. Maar om te voorkomen dat dit steeds weer gebeurt, is er wel voor gezorgd dat de klei niet lekker smaakt. Natuurlijke kleurstoffen zoals rode vruchten, groene planten en gras en gekaramelliseerde suiker geven de klei de leuke kleurtjes. En de plantaardige olie zorgt ervoor dat het zacht blijft en zo gemakkelijk te bewerken is door kleine kinderhandjes. De klei bevat geen parabenen, parfums of andere chemische middelen. De toegevoegde conserveermiddelen zijn mild en toegestaan in organische producten.

Duurzame verpakkingen
Ook de verpakkingen zijn milieuvriendelijk. Zo is de kartonnen verpakking van 100% gerecycled papier, wordt voor de labels een lijm op waterbasis gebruikt en zijn de bakjes waarin de klei zit van PP gemaakt. Dit is een sterk en flexibel plastic dat geen gezondheidsrisico’s met zich meebrengt en recyclebaar is. Deze bakjes zijn ook geschikt voor de magnetron en vaatwasser en kunnen als de klei op is, dus nog lang gebruikt worden.

Meer weten?
Wil je meer weten over dit leuke, nieuwe merk in ons assortiment? Of ben je benieuwd naar de inkoopvoorwaarden? Neem dan contact met ons op!